Blog

Previous Next

UUDEN EDESSÄ – TALOPROJEKTINI ALKAA!

Miten pukea sanoiksi valtavaa innostusta ja säpinää, joka tuntuu ihan varpaiden päässä asti.. niin ehkä näin voisi kirjoittaa miltä tuntuu, kun ensimmäistä kertaa elämässään rakentaa omaa taloa vain itsensä ja lastensa tarpeisiin.

Tuntuu että olen siunattu, syntynyt onnellisten tähtien alla, kun viimeisessä Tampereen Kaupungin tonttihaussa hain kaikkia mahdollisia tontteja Vuoreksesta (jossa lapseni käyvät koulua ja tarhaa ja josta jouduimme muuttamaan pois avioeron takia) eli vuokra-tontteja, kiinteällä hinnalla myytäviä tontteja sekä tarjoushintakilpailussa olleita tontteja, jotta varmistaisin sen että pääsen palaamaan mahdollisimman pian sinne, missä lapsillani on hyvä olla. Ja arvatkaa mitä? Olin arvonnassa varasijalla 20, eli edessäni oli 19 muuta perhettä/ tahoa jotka halusivat myös tontin ja kun sain tästä tiedon, ajattelin että se oli sitten siinä. Mutta voitteko kuvitella sitä onnen ja kyynelten määrää, kun sitten juhannuksen jälkeisenä perjantaina sain tietää, että minulle tarjottiin ostettavaksi kiinteähintaista tonttia. Soitin heti Tampereen Kiinteistötoimeen ja kysyn että mihin tontin voi maksaa? No, eihän sitä voinut heti mihinkään maksaa, mutta siitä lähti tämä huikea projektini, jonka päämääränä on koti, jossa rakkaus asuu!
 
Tontti on siis Tampereen Vuoreksessa Iso-Kuusen alueella, tarkemmin sanottuna tulevalla Rautalepänkadulla. Siellä on jo moneen kertaan käyty ihmettelemässä sisäpihaltani näkyvää kaunista koivumetsää, mietitty mihin tontilla olevia suuria kiviä asetellaan kauniisti sekä vain ylipäätään fiilistelemässä, että täällä minä sitten laittelen pihani istutuksia jo ensi kesänä!
 
Onneksi ihan yksin ei tarvitse rakentaa, onhan minulla kokemusta rakentamisesta Tampereen Asuntomessujen talostani ja sieltä iso joukko rakentamisen huippu-ammattilaisia, joista parhaat palkkaan tähän projektiin ja uusia, hyvämaineisia tekijöitä myös. Kun sain tiedon, että voin ostaa tontin, niin ensi töikseni soitin edellisen omakotitaloni suunnittelijalle arkkitehti Susanna Nabbille
ja tiesin jo heti että meillä varmaan istuu ajatukset ja visuaalinen silmä yhtä hyvin yksiin kuin viime kerrallakin ja näin Susanna oli palkattu työhön. Toinen ammattilainen, jonka pitää olla hyvä, rakennusmestari ja tähän paras valinta oli entinen naapurini, luotettava, rehellinen ja ystävällinen sekä ennen kaikkea rautainen rakentamisen ammattilainen Tommi Riihimäki, www.suunnitteluhuone.fi.
 
Nyt sitten olen viimeiset viikot lähetellyt tarjouspyyntöjä eri talonrakennusfirmoille, mm.
Lammi-Kivitaloille, HEVI kivitaloille, Passiivikivitaloille, Jämerä-kivitaloille sekä muutamille muille ja
tärkeää olisi saada kokonaisuus joka sopii tiukkaan budjettiini, täyttää visuaaliset vaatimukset, on terveellinen, mm. olen itse allerginen, joten senkin puolen pitää olla kunnossa. Lisäksi toivon että saan E-luvuiltaan hyvän talon aikaiseksi, se on nykypäivää.
 
Tervetuloa blogiini seuraamaan myös tätä matkaa – talonrakennusprojektissani.
 
Ensi kerralla kirjoitan sitten taas jostain aivan muusta.. vink, vink, liittyy Tommy Hilfiger liikkeeni syksyn upeaan mallistolanseeraukseen, jossa yksi maailman tunnetuimmista super-malleista mukana.