Blog

 LAMMI-KIVITALO, KOTINI, JOSSA RAKKAUS ASUU

Niinhän Fenix lintukin nousi tuhkasta – myös pikku funkkistaloni nousee käytännössä kurakasasta kukoistukseen.

Edellinen kotini oli Lammi-kivitalo ja näin myös toinen koti tulee olemaan samalta toimittajalta. Kuten ohessa olevasta kuvasta näkee pohjatyöt ovat hyvässä vauhdissa, ja jo tämän viikon aikana valetaan Lammi-tassut eli perusta kodilleni.
 
Viime viikot ovat tuntuneet piinaavan pitkiltä, ensin joudun odottamaan Tampereen Kiinteistötoimen jonossa lähes 3 kuukauden ajan, sitten 2 viikon valitusajan sisällä vain pohjia sai tehdä. Sen jälkeen tontilta löytyi kalliota koko taloni pohjan laajuudelta ja sitä jouduttiin räjäyttämään, joka edelleen vei kallisarvoista aikaa, nyt kun talvea vasten olen lähtenyt rakentamaan. Mutta onneksi nyt työt pääsevät oikein täysillä käynnistymään.
 
Jälleen edessä on raskas ja kiireinen talvi. Talon rakentaminen vaatii paljon aikaani, mutta myös kaksi yritystäni vie aikaa ja niissä hommien pitää rullata 100% ja sitten siviilissä haluaisin antaa kaiken huomioni lapsilleni aina niinä vuoroviikkoina, kun ovat luonani. Sitten vielä joku tunti pitäisi löytyä aikaa myös itselle, eli varmasti tästä seuraa vaativa yhtälö.
 
Onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä tai osata itse ja nyt on aivan pakko kehua aidosti upeaa ryhmää taitavia ammattilaisia ympärilläni. Ensinnäkin Lammi-kivitalojen Jussi Peltomaa, joka oli jo edellisen omakotitaloni rakentamisessa mukana, luotettava ja rauhallinen tekijä, jolle voin soittaa aina kun menee sormi suuhun. Nyt juurikin muutama päivä sitten soitin hänelle kun pohdimme betonitarjouksien erilaisia merkintöjä.
 
Suomen LVIS suunnittelu Oy vastaa taloni LVIS –suunnitelmista, siellä yhteyshenkilöni on Pasi Partanen, todella fiksu ja filmaattinen ammattilainen, joka selventää asiat niin, että niihin perehtymätönkin ymmärtää. Suomen LVIS suunnittelu vastaa myös taloni LVI –urakoinnista.
 
Sähköurakoinnista vastaa sitten Kai Kallio K & K Rakentajat Oy:sta, sympaattinen ja maailman mukavin yrittäjä, todella joustava. Viime taloni, joka oli asuntomessutalo, rakentamisessa sitä joustavuutta tarvittiin ja tältä mieheltä ei sitä todellakaan puutu!
 
Jarkko Perälä – Rakennesuunnittelu Runko Oy:sta puolestaan vastaa taloni rakenteiden kestävyydestä. Tätä herraa en ole tavannut, mutta harvinaisen perusteelliselta vaikuttaa hänen tekemisensä, joka on luonnollisestikin tärkeää kun puhutaan talon rakennesuunnittelusta.
 
Tontin pohjatöistä puolestaan vastaa Turtolan Kaivin, sieltä päätin ottaa urakan jo aikaisin keväällä. Kun uutta kotitietäni vasta rakennettiin, päädyin juttelemaan siellä urakoivan yrittäjä Vesa Grönforsin kanssa. Käytännössä olen asioinut heiltä Juha Mikkosen kanssa, insinöörin, joka toimii käytännönläheisesti, niin että asiakas voi olla varma siitä, että mitään turhia asioita ei toteuteta, vaan toimitaan järkevästi.
 
Tästä se starttaa – n. 1,5 – 2kk päästä talo on jo säältä suojassa ja sitten vasta alkaakin kiinnostavat ja kivat pinta-, kaluste- ja sisustusasiat olemaan ajankohtaisia.. joten jääkäähän kuulolle!