Blog

Previous Next

HARJAKAISET LÄHESTYVÄT

Uskomatonta miten aika lentää – kun on talonrakentamisen lisäksi yrityksissäni pitänyt myös vilskettä. Kevään ensimmäisten auringonsäteiden yllättäessä voin todeta että ihana kotini on talven pimeistä päivistä huolimatta edistynyt aikataulussa.

Ainahan talvella voivat pakkaset olla kiusana, hidastaa itse työtä tai siirtää jo sovittuja seinien valupäiviä. Mutta mukana olevat kuvat todistavat että kattoa ollaan seuraavaksi rakentamassa, tässä yhteydessä haluan kiittää urakasta vastanneita Aleksei Kuidunen, Samokat Oy:sta ja käytännössä tontilla ollutta työnjohtajaa - Anton Koiv, hienoa työtä! Olemme sopineet että koko runkoporukan urakka on viimeistään 31.3.2017 valmiina ja nyt siis on vielä kuukausi tähän, niin olemme hyvin aikataulussa. 
 
Itse elän jo tulevaa aikaa.. eli olen neuvotellut niitä tuotteita tai ammattilaisia mitä seuraavaksi tarvitaan. Olen jo saanut sovittua että myös edellisessä kodissani olleet Hans Grohen –tuotteet  käsienpesualtaat, suihkut ja hanat tulevat tähänkin kotiini. Nämä tuotteet ovat todellista luxusta, niistä en halunnut tinkiä vaikka budjetti on tiukka. Toinen yhteistyökumppani josta olen erityisen tyytyväinen on Profin, jolta kaikki taloni ikkunat tulevat, erityisen upea tulee olemaan keittiöstä terassille avautuva iso liukuovi. Myös talon sisä- ja ulko-ovista olen jo tehnyt diilin Eduxin kanssa.
 
Mutta toki tässä vaiheessa moni iso asia on vielä neuvottelupöydällä. Mm. laattojen osalta olen pyytänyt tai pyytämässä tarjouksia mm. Vehoniemen laatasta, Aitokivestä, Samokatilta
(www.samokat.fi) ja ainakin Laattapisteeltä. Keittiöstä ja muista talooni tulevista kaapistoista pyydän tarjouksia mm. Keittiömaailmasta, Kvik –keittiöiltä, Ikeasta, Samokatilta ja ehkä myös Domus –keittiöiltä. 
 
Nyt kun katto saadaan päälle, alkavat sisätyöt. Ensimmäisenä laitetaan kaikki taloni ikkunat styroksilla umpeen ja sitten sisätiloja aloitetaan lämmittämään. Ensimmäisenä Suomen LVIS
–kautta tuleva Lvi –urakoitsija aloittaa kaivamalla viemärit soraan, sitten laitetaan styroksit lattialle, laitetaan tarvittavat muut sähköt, verkot jne. ja sitten valetaan lattiat, sekä ylä- että alakertaan samaan aikaan. Tämän jälkeen päästään nostamaan väliseiniä ja sitten jo tilat alkavat hahmottumaan paremmin.
 
Kauniin kevään tulon myötä – myös kotini, jossa rakkaus asuu - nousee kovaa vauhtia.. pysykäähän matkassa!