Blog

Previous Next

ÄLÄ NUOLAISE ENNENKUIN TIPAHTAA

Mietin aika pitkään tämän blogipäivitykseni otsikkoa, koska tuntuu jo aika hyvältä kun rakennusprojektini loppu häämöttää, mutta kuitenkin projekti on vielä niin kesken, että ihan vielä ei kannata alkaa pakkaamaan.

Kuten kuvista voi todeta talossani on sisäseinien tasoitustyöt hyvällä mallilla, tänään hiottiin seiniä ja lähipäivinä alkaa maalaus ensin pohjamaalilla ja sitten lopullisilla pintamaaleilla. Suuri kiitos Oriveden Tasoite- ja Maalaustyö Oy:lle hyvästä työstä ja pitkästä pinnasta muutamien viivästyksien osalta.

Juhannuksen maissa olisi tarkoitus alkaa laatoitustyö ja päädyin nyt viime metreillä Vehoniemen Laattamyymälän jutun yhteydessä näkyvään valkoiseen 60x60 kokoiseen marmori –kuvioiseen laattaan, jota tulee käytännössä kaikki muut lattiat, paitsi makuuhuoneet, joihin laitetaan kokolattiamattoa. Olen varma on lopputulos tulee olemaan upea, kaipaan ympärilleni valoa ja harmoniaa ja tämä laatta todella toistaa isoista ikkunoista tulevaa luonnon valoa.

Pihasuunnitelmakin on pian valmis, sen olen tehnyt yhdessä Juha-Eelis Mikkosen kanssa, jonka yritys on Mikkonen Construction Consulting Oy. Selkeänä tavoitteena on ollut saada, helppohoitoinen piha, jossa kasvaa hyötykasveja ja on mm. pieni kulmaus salaatti- ja yrttilaatikoille. Pihan takakulmaan jätetään muutama iso luonnonkivi, joiden ympärille istutetaan mm. saniaisia ja erilaisia heiniä. Muuten pihan keskiöön tulee tasainen osuus, jossa lapset voivat leikkiä ja temmeltää. Takarajalle tulee luonnonmukainen alue, jossa pohjana on kunttaa, istutetaan mustikoita ja itse jo nimeämääni satumetsää ympäröivät hopeakuuset, jotka mielestäni istuvat taloni funkkis –henkeen upeasti.

Juhannuksena suuntaan matkani upeaan, historiallisen kauniiseen Pariisiin, jossa haaveenani on löytää joku uniikki sisustusesine kotiini. Katsotaan miten käy sen kanssa! Juhannuksen jälkeen sitten käärin hijat ja aloitan viimeiset viilaukset pihalla, kesä kuluu paljolti pihallani töitä tehden sekä lasten kanssa rennosti kesää viettäen!

Seuraavaa kertaa tapaamme kun on valmista pintaa, mitä esitellä. Siihen asti nautinnollista kesää!!