Blog

KAUNIS KOTI – SIELUN PESÄ

Rakastan sitä kun astuu kotini pääovesta sisään, niin eteinen avautuu ylös asti lasilattian läpi ja voin myös nähdä koko talon läpi isojen olohuoneen ikkunoiden kautta kauniiseen pihaan ja edessä avautuvaan sekametsään. Tulee heti kotiin astuessa sellainen olo, että täällä saan vetää henkeä ja  voin kiireisten työpäivien jälkeen rauhoittua.

Reilun vuoden uurastus on lähes päätöksessään, kun vain taloni ulkopinta on rappaamatta ja terassin ylle olisi myös tarkoitus ensi keväänä teettää vielä lasikate, jos vaan lompakko kestää. Kokonaisuus on mielestäni harmoninen, vaalea marmori-kuvioinen 60x60 laatta peittää koko taloni lattioita, vain lastenhuoneisiin ja omaan makuuhuoneeseen, jonka yhteydessä on myös vaatehuone, halusin tällä kertaa kokeilla hyvin pehmeää ja laadukasta kokolattiamattoa, joka onkin ollut erityisen mieluinen. Varsinkin kun paljailla jaloilla astelet siinä, on tuntuma todella pehmeä.

Suosikkipaikkani kotona on keittiö, vaikka en olekaan erityisen paljon kokkaamisesta nauttivaa tyyppiä. Mutta nautin siitä että keittiö on yksinkertainen, toimiva ja samalla myös tyylikäs. Musta, valkoinen, kulta –väritys sopii makuuni ja tämä sama väritys kulkeekin läpi yli 150 neliöisen talon. Halusin käyttää vaaleapohjaista, marmorikuvioista laattaa myös kaikissa kosteissa tiloissa alakerran suihku- ja saunatilan ja molempien ala- ja yläkerran wc-tilojen lattiat sekä seinät on tehty tästä samasta laatasta, jonka rinnalla kulkee aina myös kultainen mosaiikkilaatta, joka tuo ylellisen, hieman itämaisen twistin kaikkialle.

Toinen suosikkipaikkani onkin sitten yhtenäinen suihku- saunatila, josta on hyvä yhteys terassin Drop –altaalle, jota pääsen nyt viikonloppuna testaamaan ensimmäistä kertaa, kun aikataulut sen sallivat. Saunassa saa makoisat löylyt, Tulikiven kiuas on paitsi todella kaunis, mutta se antaa myös kunnon löylyt vaikka saunatila on korkea ja seinät ovat laattaa. Saunan lauteet ovat linjakkaat ja ilmavat, jotta ne näyttäisivät kaunista laattaseinää mahdollisimman paljon. Olen omin pikku kätösin petsannut lauteet laatan väriin istuvaksi, koko yhdistetty sauna-suihkutila on mielestäni todella kaunis. Hans Grohen suihkut ovat muuten todella ylelliset, nappia painamalla vettä tulee käsisuihkusta kunnon paineella ja samalla kun olet suihkussa, voit valita 3 eri suihkutyypin väliltä tai vaihtaa veden kokonaan tulemaan isosta sadevesipaneelista, joka on kiinnitettynä ylhäälle seinään.

Saunan suihkutilan ja olohuoneen väliseen seinään on upotettu iso akvaario, malawi –allas, joka on toteutettu kotini henkeen sopivaksi, valkoisella hiekalla ja isoilla valkoisilla kivirykelmillä, johon kirkkaan keltaiset ja siniset kalat tuovat väriä.

Lasten huoneet ovat kompakteja ja käytännöllisiä, lasiliukuovien taakse hyllyille ja roikkumaan mahtuvat kaikki lasten vaatteet ja väriä riittää molemmissa huoneissa. Kristianin lempiväri on vihreä ja sitä riittää sekä hänen metallinhohtoisessa vihreässä seinässä, kattovalaisimessa, sekä Marimekon hauskassa kirjaimia täynnä olevassa verhokankaassa. Klaudia tykkää tietty pinkistä ja punaisesta ja niitä värejä on toistettu hänen huoneessaan sekä Marimekon verhokankaassa, että

myös metallinhohto-pinkillä maalatussa seinässä, jossa on punainen sydän. Sokerina pohjalla suunnittelemme Klaudian kanssa että blingaamme hänen sänkynsä päällä olevan valkoisen harson, kunhan aika antaa periksi siihen.

Minulle on hyvin tärkeää että lapseni viihtyvät täällä kodissaan, äidin luona, tällöin myös minä voin täysillä nauttia uuden kodin tuomasta uudesta, rauhallisemmasta ja tasapainoisemmasta elämästä.

 Yhteistyökumppanit taloprojektissani:

-Lammi-kivitalot

-Arkkitehti Susanna Nabb

-Rungon rakennus: Samokat Oy

-Rakennusmestari: Tommi Riihimäki

-Sähkötyöt: K&K Rakentajat Oy, Kai Kallio

-LVI- suunnittelu ja toteutus: Selvis Oy

-Huonekalut: Masku ja omat design -huonekalut

-Laatat: Vehoniemen laattamyymälä, laatoitustyöt Hannu Ahopelto ja Esko Mäki

-Kokolattiamatto: Tammer-Lattiat Oy

-Keittiö: Nixi keittiöt

-Keittiön kivitaso: Vientikivi Oy

-Eteisen, kodinhoitohuoneen ja lastenhuoneiden kaapit ja liukuovet: Nixi keittiöt

-Ulko- ja sisäovet: Edux Oy

-Ovien design -kahvat: Abloy Oy

-Pääoven sähkölukko: Doorman, lukkojen asennukset AM Lukkoasema Oy

-Suihkut, hanat, käsienpesualtaat: Hans Grohe

-Wc-istuimet; Ido Oy

-Lasilattia ja saunan ja suihkun lasiseinät: Aki-lasi Oy

-Sauna: JOIM.fi, Juuso Manner

-Saunatekstiilit: Rentosauna

-Kiuas: Tulikivi Oy

-Ikkunat: Profin Oy

-Seinien tasoitus- ja maalaustyöt: Oriveden Tasoite- ja Maalaustyö Oy

-Valokatkaisimet: Schneider Electric

-Poreallas: Drop

-Akvaario toteutus: Tampereen Akvaarioseura ry.

-Ulkoterassin istutusaltaiden ja Drop altaan ympärillä olevat valkoiset kivet: Kekkilä Oy