Blog

Previous Next

HELEÄMPI IHO LOPPUVUODEN JUHLALLISUUKSIIN

Kävin tässä muutama viikko sitten viimeisen käynnin, 3 käyntikerran sarjahoidosta ihon kemiallisessa kuorinnassa. Minulla ei ole koskaan ollut luonnostaan erityisen sileä tai heleä iho, vaan nuorempana kärsin aknesta ja sitten näin aikuisiällä ihossani näkyy edelleen hieman aknen arpia ja ihoni on hieman couperosa eli punoittaa herkästi. Lisäksi ihohuokoseni ovat kohtuullisen isot ja iho on hetkittäin harmaa ja eloton. Joten näihin ongelmiin lähdin hakemaan hoitoa.

Hoidot teki Plastiikkakirurgia W:n leikkaussali – ja anestesiahoitaja Alexanda (Allu) Saariniemi. Tunnemme Allun kanssa jo aikaisemmin, kun olemme käyneet Liikuntakeskus Go Go:n ryhmäliikuntatunneilla, joten täten kynnys lähteä hoitoon oli matalampi.

Tässä mitä poimin tekstiä suoraan Plastiikkakirurgia W-nettisivuilta hoidosta:

Ihon kemiallinen kuorinta on tehokas ja hellävarainen tapa ihon pintakerroksen uudistamiseen. Hoito uudistaa ja kirkastaa ihoa sekä tasoittaa värimuutoksia, madaltaa pintaryppyjä, häivyttää aknearpia ja uudistaa solujen toimintaa. Hoitotuloksena on nuorekkaampi ja tasaisempi iho. Sopii kaikille ihotyypeille. Erinomainen hoito akneiholle, kuivalle, pigmentoituneelle ja herkälle iholle.

Tämä teksti kuvaa mielestäni varsin hyvin miten hoito vaikuttaa. Itse hoito on kohtuullisen nopea. Alussa meikit puhdistetaan huolellisesti pois kasvoilta, nenän pielien herkkä iho suojataan ja sitten lähdetään levittämään happoa iholle, ensimmäisellä hoitokerralla lähdetään kaikista laimeimmasta haposta ja sitten tulevissa hoitokerroissa kasvatetaan hapon voimakkuutta, jos asiakkaan iho kestää sen. Hapon annetaan olla iholla maximissaan 8 min. Jonka jälkeen se pyyhitään ensin vedellä pois ja sitten laitetaan neutraloiva aine iholle. Lopuksi kasvoille laitetaan vielä rauhoittava naamio, jossa oli ainakin eucalyptusta. Kaiken viimeistelee rauhoittava voide, jota sain kotiinikin käytettäväksi sarjahoitojen ajan.

Minulla iho punoitti aina hoitopäivän illan, mutta jo seuraavana päivänä se oli lähes normaalin värinen, ainakin kevyellä meikkipohjalla punotuksen sai kokonaan piiloon.

Olin ystävien kanssa hoitosarjan jälkeen juhlistamassa Suomen 100 –juhlia Tampereella Iloinen Itsenäisyys –juhlissa ja siellä ystäväni sanoi, (tietämättä että olin ollut tällaisissa hoidoissa) että ihosi näyttää ihan virheettömältä ja tasaiselta. Ihmettelin, että siis minun, jonka ihosta ei kukaan koskaan ollut aikaisemmin sanonut näin? Ilmeisesti hoidot todella sittenkin auttoivat!