Blog

THAIMAAN LOMA URHEILUN, LEVON JA HYVÄN UNEN PARISSA

  1. Lähdes jokainen perheellinen ja 2+ lasta hankkinut, tietää kuinka suuri ero on lomilla, Jossa lapset ovat mukana tai kun lapset eivät ole mukana. Itse muistan hyvin monet espanjan lomat, kun lapset olivat pieniä ja majoituimme huvilassa, jossa ei ollut valmiina ruokaa tai muutakaan palveluita, kuinka rasittavina silloin koin ”lomani”. Silloinen puolisoni oli golfkentällä ja minä stressasin huvilalla lasten kanssa. Hyvä kun ehdin edes vessassa käymään, koska sillä aikaa pienempi lapsistani olisi voinut hukkua altaaseen. Tämä nyt oli vain yksi esimerkki, mutta siis lukuisat pienet velvoitteet, eivät antaneet minulle sitä mitä loman pitäisi minusta olla, lepoa, rentoa olemista, mieluisten aktiviteettien harrastamista ja hyvää ruokaa sekä juomaa. Nyt olenkin ottanut tässä asiassa itsenäni niskasta kiinni ja päättänyt että minulla on oikeus ja velvollisuus ennen kaikkea itsenäni kohtaan, että saan edes 1 kerran vuodessa tehdä ”aikuisten” 
    matkan, jonne siis en ota lapsia mukaan, vaan panostan nimenomaan niihin itselle mieluisiin asioihin tällöin. Lasten kanssa matkustan sitten kuitenkin joka vuosi, mm. pian lähdemme hiihto-lomalla Leville ja sitten kesäksi suunnittelen heidän ja äitini kanssa matkaa kauniille Santorinin saarelle.

    Mutta nyt itse asiaan, eli Thaimaan matkaan. Olen käynyt hieman yli 10 vuotta sitten Thaimaassa pariinkin otteeseen, joten tiesin, minkälaisesta lomakohteesta on kyse. Thaimaassahan Phuket -saaren rannat, Kata Beach, Kamala jne. Ovat kohtuullisen suosittuja, eli turisteja maailman eri kolkista piisaa. Itse nautin enemmän lomista, jossa turisteja olisi hieman vähemmän ja tunnelma rauhallisempi, joten tällöin tulee matkustamaan pidemmälle, jotta löydän kaipaamaani rauhaa. Sain vinkin Ko Racha Yai –saaresta eräältä Hollantilaiselta tutulta, joka on asunut ja ollut Yoga -kouluyrittäjänä Thaimaassa yli 10 vuotta ja tutustuttuani hänen ehdottamaansa paikkaan, päätös lähteä reissuun juuri sinne oli helppoa tehdä.
 
 
Rachan saarelle liikuttiin Speed boateilla, joilla ajo saarelle kesti hyvällä säällä n. 35 min. Ajan, saapuessamme rantaan, edessä avautui satumaisen kaunis poukama, jossa oli lähes vitivalkoista hiekkaa ja kaunis The Racha –hotelli oli suoraan rannan yläpuolella. Hotelli olikin juuri niin hieno ja palvelu ystävällistä, kuten saattoi odottaa. Majoituksemme villa nro 310 oli kaunis ja pienillä huomaavaisilla yksityiskohdilla varustettu. Itse hotellissa oli isot allasalueet, upea spa, ilmainen kuntosali, ilmaiset Yoga-tunnit, tenniskentät, kaksi tasokasta ravintolaa ja monia vapaa-ajan välineistöjä, mm. mökinjöitä sekä snorklaus –ja sukellusvälineistöt.

Rauhalliset lomapäivät kuluivat suurimmaksi osaksi altaalla aurinkoa ottaen, dekkareita sekä kehittävää työkirjallisuutta lukien. Lounaaksi nautin kevyen salaatin, raikasta kookosvettä suoraan kooksesta, paljon vettä ja kirsikkana kakun päällä, raikkaan kuohuviinin!   Iltapäivällä auringon laskiessa kävin useana päivänä juoksemassa kuntosalilla, olen viime aikoina ottanut rutiiniksi juosta kerrallaan 45min. N. 10km/h vauhtia, jolla matkaa taittuu n. 7km kerrallaan. Kaloreita kuluu n. 500kcal, joten se on jo sellainen määrä, joka tuntuu sekä kropassa että näkyy vartalon kiinteytymisenä, kun siihen yhdistää puhtaan ruokavalion. Lisäksi teen salilla vatsoja sekä laitteella että lankkuina. Välillä teen myös erilaisia pakara-liikkeitä. Mutta tähän treeniin kuluu n. 1h joka ei ole vielä liian iso palanen lomapäivästä, vaan päinvastoin, se tuo paljon energiaa ja hyvää oloa!

Laitesukellus on myös yksi rakkaista harrastuksistani, joten oli mahtava tieto, että suomalaisessa omistuksessa olevalla Raya Divers:lla oli toimisto Rachan pienellä saarellakin. Joten pääsin nauttimaan myös kauniista merenalaisesta luonnosta. Teimmekin parin sukellusohjaajan kanssa 40 min. Kauniin ja helpon sukelluksen yhden saaren syrjäisimpien rantojen edessä olevien kauniiden korallien yllä. Oli todella hienoa huomata että ranta oli kohtuullisen puhdas ja kauniita, värikkäitä koralleja löytyi jonkin verran, sekä kaloja oli paljon. Pientä kalaa suorastaan kuhisi korallien yllä ja myös isompia uiskentelijoita näimme useampia sukelluksen aikana ja uskalsinpa myös silittää hellästi yhtä merimakkaraa, joka oli varsin löllyvän tuntuinen! 😉
 
Kaiken kaikkiaan, todella nautinnollinen loma, lepoa, herkullista, terveellistä ruokaa, liikuntaa ja aikataulutonta, stressitöntä elämää! Voin sydämestäni suositella tätä kohdetta myös sinulle!