Blog

Previous Next

KOTINI - KAUNIS KUIN KARKKI

Kaikki alkoi lähes 3 vuotta sitten, kun sain Tampereen Kaupungilta tiedon, että olin saanut tonttiarvonnan 20. varasijalta oman tontin Vuoreksen Isokuusen alueelta. Ensin toivottoman tuntuisesta 20. Varasija-paikasta, kaikki kääntyi suunnattoman suureen onnen tunteeseen, kun sainkin mahdollisuuden rakentaa kotini uudestaan avioeron jälkeen lapsilleni ja itselleni Vuoreksen alueelle, mihin olimme jo kotiutuneet.

 

 

Talon rakentaminen sisätiloiltaan valmiiksi, kesti jopa alle vuoden, koska asuin kalliisti vuokralla ja oli järkevää pyrkiä uuteen kotiin mahdollisimman pian. Muutimmekin jo sisään viime kesän lopulla elokuun alussa. Pitkään monet asiat olivat vielä kesken, mm. alakerran yhdistetty sauna-suihkutila oli täysin kesken. Mutta olimme lasten kanssa hyvin onnellisia, kun elämä alkoi sujumaan tuttuja, turvallisia raiteitaan. 

 

Tänä keväänä alkoi sitten viimeinen ponnistus saada koti myös ulkoa kokonaan valmiiksi ja kohtuullisen kova urakka tämäkin oli. Talo oli siis kokonaan rappaamatta, etupiha sepelillä, nurmikot keskeneräiset, puita ja pensaita istuttamatta ja iso urakka valkoisia koristekiviä kantamatta paikoilleen.

 

Talon rappausta urakoiva firma eteni rauhallisesti työssään ja rappauksen valmistuminen kesti lopulta jopa 5 vkoa. Ikkunoiden ollessa muovilla peitossa, työn pölyjen päästessä osittain sisään

ja joka aamu klo 07.00 alkavien töiden kestäminen oli raskas. Mutta tässäkin kiitos seisoo lopussa.

 

Halusin pihalle hyötykasvillisuutta lapsilleni ja päädyinkin lopulta siihen että pihaan istutettiin 2 kirsikkapuuta ja 2 erilajikkeista omenapuuta. Lisäksi tulevaisuudessa voimme poimia vitamiinit talven varalle omasta pihasta, kun pihassamme kasvaa puna- ja valkoviinimarjoja sekä tummaa ja vaaleaa herukkaa. Aurinkoterassille vievien kierreportaiden syvennykseen rakentui 3 isohkoa istutuslaatikkoa, jossa nyt kasvaa 3 eri lajikkeista salaattia ja villirucolaa, mutta ensi keväällä istutan niihin enemmän syötävää, mm. mansikkaa, hernettä, salaatteja, pinaattia ja rucolaa sekä muita yrttejä.

 

Kauniit, helmen vaaleat koristekivet tuovat pihaani tuulahduksen välimeren tunnelmaa. Koristekiviä on kohtuullisen suuri määrä leviteltynä mielestäni juuri sopiviin paikkoihin. Ensinnäkin kiviä on terassin isoissa istutusaltaissa, joissa on ikivihreitä kasveja istutettuna, sekä Drop –altaan reunoissa. Lisäksi lähes kaikki talon reunat ja pihan betonilaattojen välit, ovat kaikki samaa valoista kiveä. Etupihan halusin pitää helppohoitoisena ja muutenkin siistinä. Olen mielestäni onnistunut siinä hyvin, sillä asfaltoitu etupiha yhdistettyä valkoisilla kivillä täytettyihin aukkoihin, joissa ovat vain isot spottivalot, jotka heijastuvat ylös talon seinään, tuovat tunnelmaa syksyn pimeinä iltoina ja kokonaisuus on varsin harmoninen ja kaunis. Kaiken kruunaa talon etupihan oikeaan kulmaan sijoitettu iso, musta Thaimaassa teetetty ruukku, joka on aseteltu kauniisti valkoisten kivien päälle.

 

Tahdon vielä kiittää suuresti kaikkia mukana olleita yrityksiä:

 

Talon rappaus: Nidental Oy

Kaunis nurmikkoni: VRJ Group Oy ja Henrik Bos

Valkoiset kivet: Kekkilä

Sähkötyöt: Kain Sähköpalvelu, Kai Kallio

Terassin lasikatos: Lasitalo Oy

Pihan betonilaatat: JOIM Rakennusliike

Pihan betonipinnoitteet: Teopinn Oy

Asfaltti: Asfaltti Rakennus

 

On tässä ihmettelemistä – kun kaikki on valmista! Olen jo niin tottunut tekemään ja touhuamaan koko ajan jotain, että haastetta on nyt vähän rauhoittua ja levätä, ennen uusien projektien alkua. Ihanaa kesän loppua sulle!