Blog

Previous Next

ILOA JA YLLÄTYKSIÄ LASTENPÄIVÄNÄ

Porvoon vanhakaupunki on kerrassaan hurmaava – täynnä pieniä putiikkeja, sisustusliikkeitä, vaateliikkeitä ja laadukkaita ruokaravintoloita sekä kahviloita. Meidän visiitti sinne jäi valitettavan lyhyeksi.. olimme perjantaina vasta 18.00 jälkeen liikenteessä, jolloin saimme nauttia ikkunaostoksista, kun monet liikkeistä olivat jo kiinni.

Pääsimme kuitenkin yhteen romanttiseen sisustusliikkeeseen ostoksille, josta Klaudia ja Kristian saivat ystävälliseltä putiikin omistajalta liikkeen sisustamiseen tarkoitettuja pieniä simpukoita omakseen. Minä sitten ostin heille liikkeestä kauniit retkipullot, joissa oli pillit ja Laventeli-tuoksun itselleni kotiin.

Kävimme myös Porvoon vanhan kirkon pihamaalla, ihastelimme miten vanhaan aikaan on rakennettu kestävästi, niin että yli satojen vuosien jälkeen kirkko on erinomaisessa kunnossa.

Pihan puihin oli kiinnitetty lasten tekemiä piirustuksia ja tarinoita, olivatkohan ne toiveita enkeleille?

Illalla kävimme vielä syömässä Johans –nimisessä ravintolassa aivan rannan tuntumassa. Mikä upea miljöö! Ravintola koostui kahdesta vanhasta punamultaisesta rakennuksesta, joiden suojaisaan väliin jäi terassi.

Päätimme syödä ulkona terassilla, kun aurinko vielä paistoi hieman ja oli lämmintä.. toisaalta myös ravintolan sisätilat olivat todella hurmaavan kauniit, astiastot ja tekstiilit olivat Marimekkoa.

Lapset söivät hampurilaisen puoliksi, joka oli muuten kokonaan, sämpylää myöden ravintolassa itse valmistettu, ei mitään teollista mössöä. Itse söin kalalautasen, jossa oli kraavatun lohen lisäksi savustettua haukea, simpukoita ja pikkelöityjä juureksia. Hetki ravintolassa lasten kanssa oli kaikin puolin täydellinen!
 
Lauantaina oli sitten Linnanmäen vuoro, molemmat lapset suorastaan hyppelivät ilosta kun saavuimme huvipuistoon. Heti ensimmäisenä he vaativat, että Vekkulan –taloon pitää päästä.

Kristian on yli 110cm ja Klaudia yli 130cm, niin harmittavan moniin laitteisiin ei heidän kanssa päässyt. Klaudian kanssa kävin Kingi -laitteessa ja molempien kanssa Kummitustalossa, Maailmanpyörässä ja Sirkus –kierroksella.

Klaudialla oli myös omassa Kitty-käsilaukussaan hieman kolikoita ja minun vastustelusta huolimatta tyttö päätti osallistua kisaan, jossa valittiin 200 numeron joukosta omat Dumle- rulettinumerot. Klaudia maksoi 3 euroa osallistumismaksua ja valitsi kohdan, jossa oli muutaman muun numeron lisäksi numero 72 ja hämmästyksemme oli suuren suuri, kun pyörivä ruletti pysähtyi juurikin numeron 72 kohdalle!

Hän suorastaan sädehti ja loisti onnea kun tajusi, että voitti näin paljon karkkia vain 3€ panoksella. Niin sitten loppupäivän kannoimme vuorotellen isoa Dumle –pakkausta ympäri huvipuistoa ja useammat ihmiset pysäyttelivät mieltä ja ihmettelivät, että onko pakkauksessa todella noin paljon karkkia, miltä päältä päin vaikuttaa?

Päivän päätteeksi kävimme vielä Sea Life –maailmassa, jossa lapseni ihmettelivät monia merten eläviä kuten rauskuja, haita, kuningasrapuja, merihevosia, meduusoja sekä monia, monia meren värikkäitä, kauniita kaloja. Saa nähdä päätänkö teettää uuteen kotiini meriakvaarion, josta olen aina haaveillut? Olen itse allerginen ja siksi minullakin on pienenä ollut akvaario – tästä varmaan erityinen mieltymys merten eläviin tulee!

Nämä retket lasteni kanssa ovat korvaamattomia, rakkauden ja onnen täyttämiä! Toivon, että sinunkin, hyvä lukijani, elämässä on näitä täydellisiä hetkiä!